صفحه اول / فرهنگی و هنری / صنایع دستی / صنایع‌دستی نیاز به نوآوری دارد

صنایع‌دستی نیاز به نوآوری دارد

صنایع‌دستی نیاز به نوآوری دارد

نماینده سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) گفت: صنایع‌دستی نیاز به نوآوری دارد

جولیو ویناچا در دیدار با مسئولین صنایع دستی استان کرمانشاه، ضمن مثبت ارزیابی کردن بازدید خود از کارگاه‌های صنایع دستی استان کرمانشاه، اظهارکرد: نوآوری و طراحی‌های جدید با حفظ اصالت کار، ضرورت و نیاز امروز توسعه صنایع دستی ایران است.

وی افزود: صنایع دستی برای دستیابی به بازارهای جدید و پویایی، باید ضمن حفظ اصالت کار به سمت طرح‌های نو بر اساس معیارهای زندگی نوین و تولید کالاهای کاربردی جدید حرکت کند تا بتواند پایدار باقی بماند.

وی تاکید کرد: هنرمندان حوزه صنایع دستی اگر تنها به تولید کالاهایی که در گذشته کارایی داشته و امروز چندان کارایی در زندگی روزمره انسان ندارند اکتفا کنند، در بلند مدت با مشکل مواجه خواهند شد.

ویناچا اقتصادی کردن کالای صنایع دستی را یکی از راهکارهای اصلی برای ایجاد اشتغال در این حوزه و پویایی آن دانست و گفت: بی‌شک نو آوری می‌تواند به این اقتصادی کردن کمک کند.

وی که خود از طراحان برجسته در حوزه صنایع دستی است، تصریح کرد: نوآوری و ایجاد خلاقیت و استفاده از طراحی‌های جدید که بتواند بر اساس نیاز و سلیقه روز دنیا پیش برود، یک ضرورت اساسی برای احیاء و زنده نگه داشتن صنایع دستی است.

نماینده سازمان جهانی یونیدو با اشاره به بازدید خود از استانهای کردستان و کرمانشاه، گفت: با توجه به بازدیدهایی که از این دو استان داشتم، در کرمانشاه حرکت به سمت تنوع بخشی و طراحی‌های جدید کاملا محسوس‌تر است و می‌توان این تفاوت را در محصولات دو استان به وضوح دید.

وی تصریح کرد: استفاده از طراحان خبره برای تولیدات جدید یک نیاز ضروری برای توسعه صنایع دستی است که تولیدکنندگان و صنعتگران باید به آن توجه ویژه داشته باشند.

وی تاکید کرد: پس از بازدید از استانهای مختلف گزارش کار خود را در اختیار سازمان یونیدو قرار خواهم داد و این سازمان بر اساس نیاز استانها دو تا سه طرح را برای توسعه صنایع دستی و آموزش صنعت گران ایرانی در این استانها به صورت پایلوت اجرا خواهد کرد تا بتواند به روند توسعه صنایع دستی در این استانها کمک کند.

در این نشست که در محل هتل جمشید کرمانشاه برگزارشد، پروانه حیدری معاون صنایع دستی استان کرمانشاه، دکتر سهراب دل انگیزان استاد دانشگاه و رابط سازمان یونیدو در استان کرمانشاه و محمد عبده ابطحی رابط این سازمان در استان کردستان حضور داشتند.

جولیو ویناچا در سفر خود به استان کرمانشاه از کارگاه‌های گلیم بافی، گیوه بافی، چرم بافی، چیغ بافی، تراش سنگ‌های قیمتی، ساخت سازهای سنتی، منبت چوب، زیورآلات سنتی و آهنگری سنتی بازدید کرد و از نزدیک با روند تولید این کالاها آشنا شد.

منبع:ایسنا

این را هم ببینید

هنر سیاه چادر بافی از صنایع دستی زنان عشایر لرستان

دست ساخته‌هایی برگرفته از فرهنگ بومی و معنوی ایلام

دست ساخته‌هایی برگرفته از فرهنگ بومی و معنوی استان ایلام، آثاری هنری حاصل مهارت و ذوق و بینش صنعتگران هنرمند ایلامی است.