تپه پوستچی ثبت ملی شد
به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی فارس، مصیب امیری دوشنبه 21 تیر اعلام کرد: تپه پوستچی مربوط به دوره هزاره 3 و 4 قبل از میلاد، دوران ساسانی و اوایل دوره اسلامی، یکی از مهمترین این آثار است.
امیری اضافه کرد: محوطه باستان شناختی و بقایای چهارطاقی تنگاب شیراز متعلق به دوران ساسانی و اوایل دوره اسلامی، جدول شیرین و فرهاد نورآبد ممسنی متعلق به دوران ساسانی، تل سفیدک زریندشت متعلق به دوره ساسانی، بقعه پنجشیر فیروزآباد مربوط به دوران اسلامی و خانه و برکه آقا (آیتالله آیتاللهی) لارستان مربوط به دوران پهلوی جزو آثار ثبت شده است.
وی گفت: خانه کشمیری در شیراز مربوط به دوران قاجاریه، مجموعه کاروانی چاهتلخ جهرم مربوط به قرون میانه و متاخر اسلامی، خانه غلام کامکار در شیراز مربوط به دوران قاجار و خانه حسین بذرافشان در شیراز متعلق به دوران قاجاریه هم جزو این آثار ثبتی است.
به گفته امیری، خانه میرزاخان امینزر یا منصوری در شیراز مربوط به دوران قاجاریه، تپه بئرگال در گراش متعلق به دوره ساسانی تا قرون میانه اسلامی، خانه طالبانفرد در شیراز متعلق به دوره پهلوی اول و مجموعه سنگ نگارههای کوه کهتون و خاتون در بوانات متعلق به دوره پیش از تاریخ هم از آثاری است که شماره ثبت ملی به آنها تعلق گرفته است.
وی یادآور شد: با ثبت این 16 اثر تعداد آثار ثبت شده ملی استان فارس به 2 هزار و 882 اثر رسید و براین اساس استان فارس همچنان در جایگاه اول تعداد آثار ثبت شده ملی قرار دارد.
گفتنی است تپه پوستچی در جنوب بلوار «رحمت» شهر شیراز واقع شده است و کاوشهای باستان شناسی در تپه پوستچی پیشینه شکل گیری شیراز را به 6 هزارو 500 سال پیش رساند.
کیمیا استون | اخبار صنایع دستی کیمیا استون ؛ اولین کارگاه/فروشگاه صنایع دستی ایران
