صفحه اول / گوناگون / نکاتی جالب از زندگی آلبرت اینشتین

نکاتی جالب از زندگی آلبرت اینشتین

دانستن نکات جالبی از زندگی شخصی نابغه قرن، آلبرت اینشتین خالی از لطف نیست.

آلبرت_انیشتین

آلبرت اینشتین فیزیکدان برجسته آلمانی در سال ۱۸۷۹ متولد شد. او به دلیل ارائه نظریه نسبیت شناخته شد. علیرغم اینکه اینشتین در کودکی کندذهن خوانده می‌شد اما امروز نام او در فرهنگ عامه مترادف هوش زیاد و نابغه به کار برده می‌شود. در مورد زندگی شخصی این نابغه بزرگ نکات جالبی وجود دارد که دانستن آن خالی از لطف نیست.

اینشتین با سری بزرگ متولد شد و مادرش فکر می‌کرد کودکش نقص عضو دارد اما به مرور و با رشد جسمی، اندازه سرش کوچکتر شد. از طرفی نسبت به هم سن و سال‌هایش دیرتر زبان باز کرد. او تا سه سالگی حرف نمی‌زد و پس از آن نیز تا ۹ سالگی حرف زدنش عادی نبود به طوری که بسیاری از اطرافیانش به او لقب کندذهن داده بودند.
     اینشتین هرگز جوراب نمی‌پوشید او در جوانی به این نکته پی برده بود که شصت پا باعث سوراخ شدن جوراب می‌شود و پس از آن هیچ وقت جوراب به پا نکرد. اینشتین راننده‌ای داشت که همیشه او را برای شرکت در مراسم و سخنرانی‌ها همراهی می‌کرد. او فقط یکبار در طول زندگی رانندگی کرد و آن روزی بود که جایش را با راننده‌اش عوض کرد و از او خواست به جایش در دانشگاهی سخنرانی کند سپس خودش راننده را تا خانه رساند.
    اینشتین به دانشگاه نرفت. او در سن ۱۶ سالگی در آزمون ورودی دانشگاه پلی تکنیک فدرال سوییس در شهر زوریخ رد شد و از رفتن به دانشگاه بازماند. به نواختن ویولون علاقه داشت و به عنوان یک آماتور ویولون می‌نواخت.
    او نظریه نسبیت خاص را در سال ۱۹۰۵ ارائه داد و پس از آن ده سال طول کشید تا نظریه نسبیت عام او به نتیجه برسد.
    او جزو ۱۰ مغز متفکر جهان به شمار می‌رود اما هیچگاه برای دریافت جایزه صلح نوبل کاندید نشد.
     اینشتین در سال ۱۹۵۵ از دنیا رفت. یک کالبدشکاف پس از مرگش مغز او را به سرقت برد و به مدت ۴۰ سال نزد خود نگهداشت تا روی آن مطالعاتی انجام دهد اما هرگز موفق به این کار نشد. او حتی برای نگهداری مغز مجبور شد آن را به چند قسمت تقسیم کند و سرانجام پس از ۴۰ سال آن را به بیمارستان پرینستون که در آن درگذشت بازگرداند.

اجرای قانون هوای پاک در سال ۹۷

قانون هوای پاک سال ۹۷ اجرا می شود

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه امیدواریم با تصویب آیین‌نامه‌ها، قانون هوای پاک در اوایل سال ۹۷ اجرایی شود، گفت: مردم خود باید تشخیص دهند که کالای آلوده‌کننده نخرند و در مقابل کالای غیراستاندارد مقاومت کنند.