صفحه اول / فرهنگی و هنری / صنایع دستی / صنایع دستی با قانون حمایت از هنرمندان و استادکاران متحول می شود

صنایع دستی با قانون حمایت از هنرمندان و استادکاران متحول می شود

مدیرکل حمایت از تولید صنایع دستی کشور گفت: ابلاغیه رییس جمهوری، تحولی بنیادین در صنایع دستی ایران به وجود می آورد که در چند دهه گذشته بی سابقه است، دستاوردی که بی کمک مجلس شورای اسلامی حاصل نمی شد.

صنایع دستی

دکتر حسن روحانی رییس جمهوری روز چهارشنبه دوم اسفند ماه قانون «حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی» مصوب مجلس شورای اسلامی را برای اجرا به دستگاه های ذیربط ابلاغ کرد.
فریدون میرزالو  در گفت وگو با ایرنا درباره دستاوردهای مهم این ابلاغیه افزود: اولین ماده این قانون «تعریف صنایع دستی» است که چون پیش از این در تفکیک و تعریف صنایع دستی و جداسازی آن با برخی آثار صنعت نیمه ماشینی یا هنرهای تجسمی و تولیدات جدید اختلاف نظر وجود داشت، این تعریف کمک زیادی به ما می کند.
وی گفت: ماده دوم که این حوزه را همیشه دچار تنش می کرد موضوع بیمه هنرمندان صنایع دستی بود که بر اساس ماده دوم این قانون دولت مکلف شد تا «شاغلان شناسنامه دار صنایع دستی» را بیمه کند که از بین حدود ۳۴۰ هزار نفر فعال شناسایی شده امروز فقط حدود ۴۸ هزارنفر بیمه هستند. باقی افراد به مرور زمان و بر اساس تشخیص صلاحیت ها اولویت بندی شده و بیمه می شوند.
میرزالو افزود: بر مبنای قانون برنامه ششم تعهد داشتیم سالانه پنج هزار نفر را بیمه کنیم که این روند از سال ۹۳ قطع شد و در سه سال گذشته هیچ فردی بیمه نشده بود و با اجرای ماده دوم قانون جدید حداقل برای شروع اولویت ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر جا مانده از اجرای طرح برنامه ششم، سریع تر از بقیه بیمه می شوند.
وی ادامه داد: مجوزهای صادره برای واحدهای تولیدی تاکنون بر مبنای بخشنامه های داخلی سازمان میراث فرهنگی بوده که بر اساس ماده ۳، از این پس همه مجوزها قانونی می شوند و علاوه بر آن برای مجوز دادن به فروشگاههای انحصاری صنایع دستی، تاسیس و بهره برداری از خانه های و بازارچه های صنایع دستی و حراج آثار فاخر و برگزاری نمایشگاههای داخلی و بین المللی اختیارات قانونی به ما تفویض شده است.
میرزالو تاکید کرد: گواهی های داخلی ما مثل نشان اعتماد و گواهی کیفیت نیز از این پس طبق ماده ۳ شکل قانونی به خود می گیرد.
وی تصریح کرد: در ماده پنج به ما اجازه داده شده تا از املاک و بناهایی که در اختیار سازمان میراث رهنگی هست بتوانیم با نوشتن قرارداد برای عرضه و تولید صنایع دستی استفاده کنیم.
میرزالو ادامه داد: نکته مهم ماده ششم نیز مکلف شدن دستگاه های دولتی برای استفاده از صنایع دستی در تخصیص هدایا و جوایزهای غیرنقدی است و شهرداری مکلف شده در طراحی فضاهای عمومی شهری و همچنین تلویزیون در صحنه آرایی و مستندسازی از صنایع دستی و یا نمادهای آن استفاده کند.
وی گفت: ما در طرح اولیه پیشنهاد داده بودیم تا صنایع دستی کشور صاحب یک صندوق تسهیلاتی مستقل شود که با رد این پیشنهاد در ماده هشتم این قانون برای پاسخ به این درخواست، صندوق احیای اماکن میراث فرهنگی را به صندوق احیای صنایع دستی و فرش و میراث فرهنگی تبدیل کرد تا ما نیز بتوانیم علاوه بر استفاده از منابعی چون صندوق کارآفرینی امید و کمک های سالانه فنی اعتباری از ۳۰ درصد درآمد حاصله سازمان میراث فرهنگی که به صندوق احیا واریز می شود استفاده و بهره برداری کنیم.
میرزالو افزود: در ماده ۱۱ آمده که از صادرکنندگان صنایع دستی در برابر نوسانات ناشی از بازار ارز حمایت شود.
مدیر کل تولید صنایع دستی گفت: در ماده ۱۲ ابلاغیه، به منظور کمک به ارتقای تحصیلی هنرمندان و فعالان صنایع دستی به آنان کمک هزینه تحصیلی پرداخت می کند.
وی گفت: یکی از نکات مهم و دستاوردهای خوب این قانون هم در تبصره یک ماده سه هست آنجا که برخی مشاغل ما قبلا برای اخذ مجوز باید به زیر مجموعه های وزارت صنعت، معدن و تجارت مثل اصناف مراجعه می کردند و دیگر از آن بی نیاز شدیم.
میرزالو ابراز امیدواری کرد، همه دستورالعمل ها و آیین نامه های جزیی تر که برای اجرای این قانون نیاز هست در هیات دولت تصویب شود.

صنایع دستی کرمانشاه

نمایشگاه سراسری صنایع دستی در کرمانشاه

یازدهمین نمایشگاه سراسری و تخصصی صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران عصر سه شنبه با حضور فرماندار کرمانشاه، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و جمعی از مسئولان در محل برپایی نمایشگاه های استان در بوستان شاهد کرمانشاه آغاز به کار کرد.