صفحه اول / فرهنگی و هنری / صنایع دستی / صنایع‌دستی و خانه ایرانی

صنایع‌دستی و خانه ایرانی

معاون صنایع‌دستی سازمان میراث فرهنگی از ارائه نمونه «خانه ایرانی» در نمایشگاه ملی صنایع‌دستی خبر داد.

صنایع‌دستی و خانه ایرانی
خانه‌ای که تمام اشیای کاربردی و تزئینی آن بر اساس صنایع‌دستی ایرانی تولید شده است، در نمایشگاه ملی صنایع‌دستی که از ابتدای شهریور‌ماه برپا خواهد شد، به نمایش در می‌آید.

بهمن نامور‌مطلق، معاون سازمان میراث فرهنگی می‌گوید: برای اولین سال نمونه «خانه ایرانی» را در نمایشگاه ملی صنایع‌دستی داریم تا نشان بدهیم چطور می‌شود از صنایع‌دستی برای اشیای کاربردی و حتی طراحی و تزئین در خانه‌های ایرانی استفاده کرد.

با چند شرکت متخصص در این باره مذاکره کردیم تا الگوسازی کنیم. وضعیت صنایع‌دستی در سال‌های اخیر دارای حرکت سینوسی بوده است، در دوره‌ای با توجه به این بخش شاهد افزایش فروش و گسترش بازار بوده‌ایم، در دوره دیگر به خاطر سیاست‌های غلط با ضرر و زیان تولیدکنندگان و فروشندگان صنایع‌دستی روبه‌رو شده‌ایم.

برگزاری نمایشگاه ملی صنایع‌دستی، زمینه معرفی نوآوری در حوزه صنایع‌دستی را فراهم کرده است.

بسیاری از کارشناسان این حوزه معتقدند با نو‌آوری می‌توان بازار خوبی برای صنایع‌دستی به وجود آورد، به خصوص این بازاریابی در صنایع‌دستی که با صنعت ساختمان مرتبط است، نمود بیشتری پیدا کرده است.

امسال قرار است برای اولین بار خانه‌ای ایرانی در نمایشگاه صنایع‌دستی به نمایش در‌آید و این فرصتی است که توانمندی هنرمندان ایرانی در عرصه صنعت ساختمان و تلفیق آن با صنایع‌دستی ظهور پیدا کند.

بهمن نامور‌مطلق درباره نمایشگاه امسال صنایع‌دستی می‌گوید: تأکید نمایشگاه ما روی حوزه ملی است نه بین‌المللی زیرا هنوز به آمادگی کافی برای بازکردن درها به روی اشیای خارجی نرسیده‌ایم و دوست نداریم درها و فضا را بی‌تدبیر به روی آثار خارجی مثل کالاهای چینی و… بازکنیم.

ما در آینده هم حتی باید دقیقاً به همان اندازه فضای نمایشگاهی به آنها بدهیم که در نمایشگاه‌های خود در اختیار ما قرار می‌دهند. دولت دوازدهم کار خود را با تغییر رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آغاز کرد.

این تغییر، امکان جابه‌جایی معاونان سازمان را نیز درپی خواهد داشت. با وجود این نامور‌مطلق درباره سرنوشت وضعیت صنایع‌دستی در دولت دوازدهم می‌گوید: اگر دولت دوازدهم کمک کند، ما زیرساخت‌های مدیریت جهانی صنایع‌دستی را در حوزه نمایشگاه، تولید و صادرات داریم و باید روی زیرساخت‌هایی مثل پایانه‌های صنایع‌دستی، بازنگری تعرفه‌های صنایع‌دستی و گمرکی کار کنیم.

گفتنی است: بیست و هشتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی از اول تا هفتم شهریورماه ۱۳۹۶ در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران برپا خواهد شد.
منبع:روزنامه جوان

صنایع دستی کرمانشاه

نمایشگاه سراسری صنایع دستی در کرمانشاه

یازدهمین نمایشگاه سراسری و تخصصی صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران عصر سه شنبه با حضور فرماندار کرمانشاه، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و جمعی از مسئولان در محل برپایی نمایشگاه های استان در بوستان شاهد کرمانشاه آغاز به کار کرد.