صفحه اول / فرهنگی و هنری / دفاع مقدس ،آینه فرهنگ ایرانی است

دفاع مقدس ،آینه فرهنگ ایرانی است

سید محمد بهشتی با اشاره به اینکه هرگاه عین خودمان شدیم در هر زمینه ای پیروز بودیم ،گفت: دفاع مقدس و فرهنگ ایرانی دو آینه رو بروی هم هستند که یکدیگر را معرفی می کنند.

دفاع مقدس ،آینه فرهنگ ایرانی است

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در نخستین همایش میراث فرهنگی دفاع مقدس که در آستانه ولادت با سعادت حضرت رسول اکرم‌(ص) و امام جعفر صادق(ع) توسط پژوهشگاه و به همت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و با حضور شخصیت‌های فرهنگی و نظامی در موزه ملی برگزار شد گفت:حقیقتا موضوع دفاع مقدس از موضوعاتی است که ضرورت دارد در تاریخ معاصر ایران همانند یکی از آثار تاریخی فرهنگی کشور مورد تأمل علمی جدی قرار گیرد.

او افزود:در خاطراتی که از ژنرال پاسکوویچ فرمانده ارتش روسیه در جنگ با ایران نقل شده آمده است ؛تا زمانیکه عباس میرزا به همان شیوه مرسوم ایرانی ها با ما می جنگید ماقادر به پیش بینی اقدام وی نبودیم و جنگ کردن با او بسیار سخت بود ، از زمانیکه او به شیوه خود ما شروع به جنگ کرد دیگر جنگ کردن با او بسیار آسان بود.

حال پرسشی که مطرح می‌شود این است که جنگ کردن مثل خودشان به چه معناست؟

بهشتی در پاسخ به این پرسش گفت :خود جنگ نیز می تواند آینه‌ای باشد پیش روی فرهنگ جامعه‌، اینکه هر جامعه ای کیست و اگر به کیستی آن پی ببریم می‌توانیم بفهمیم که چگونه می‌جنگد و چطور از خودش دفاع می‌کند.

به گفته رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، اگر جامعه ای دچار سوءتفاهم با خود شود و خودش را با دیگری اشتباه بگیرد آن وقت است که طور دیگری می‌جنگد همان اتفاقی که در فصل دوم جنگ‌های ایران و روس افتاد و منجر به آن حوادث شد.

او افزود:اگر نگاهی به ۲۰۰سال آینده بیندازیم می‌بینیم مردمی که در آن زمان زندگی خواهند کرد حتما دفاع مقدس را طولانی‌ترین جنگ در قرن بیستم و طولانی‌تر از جنگ‌های جهانی اول و دوم ‌می‌دانند .

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تصریح کرد که ایرانی ها طولانی ترین جنگ قرن بیستم را تحمل کردند و ادامه دادند .

بهشتی با تأکید براین نکته که در ۸ سال دفاع مقدس ما مثل خودمان جنگیدیم نه مثل دیگران افزود:در سالهای ابتدایی جنگ که در صدا و سیما مشغول بودم گروه‌های فیلمبردار برای تهیه فیلم‌های مستند از جبهه‌ها اعزام می‌شدند که در ماه‌های اول خیلی از این افراد دست خالی باز می‌گشتند و اظهار می‌داشتند که ما فیلمسازی راجع به جنگ را از فیلم‌های جنگ‌های اول و دوم جهانی آموخته‌ایم ولی این جنگ فرق می کند.

او گفت : بعد‌ها که ساخت فیلم‌های داستانی شروع شد باز هم فیلمسازان گمان می کردند که طبق الگوهای فیلمسازی نظیر سینمای حماسی امریکا ، سینمای مردم وار اروپای شرق، سینمای ضد جنگ اروپای غرب می توانند از جنگ ایران و عراق فیلم بسازند ولی باشکست مواجه می شدند زیرا که در جبهه ها چیزی سوای اینها را می دیدند.

وی گفت :فیلمسازان این حوزه بسیار تلاش کردند تا بتوانند فیلم‌هایی درباره دفاع مقدس بسازند که شبیه همان چیزی شود که در صحنه اتفاق می افتاد زیرا که ما عین خودمان می جنگیدیم.

منبع: روزنامه اطلاعات

علی اصغر مونسان

مونسان رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شد

رئیس‌جمهوری در حکمی مهندس علی‌اصغر مونسان را به‌عنوان «معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری» منصوب کرد.