صفحه اول / فرهنگی و هنری / صنایع دستی / اهداف اولیه شورای جهانی صنایع دستی تا چه اندازه محقق شده‌اند؟

اهداف اولیه شورای جهانی صنایع دستی تا چه اندازه محقق شده‌اند؟

اهداف اولیه شورای جهانی صنایع دستی تا چه اندازه محقق شده‌اند؟/ تعطیلی کارگاه‌های صنایع دستی

کشور ما به شورای جهانی صنایع دستی پیوسته و در زمره اعضای این شورا قرار گرفته است اما… اهداف اولیه شورای جهانی صنایع دستی تا چه اندازه در کشور ما محقق شده‌اند؟

اهداف اولیه شورای جهانی صنایع دستی تا چه اندازه محقق شده‌اند؟پس از اتمام جنگ جهانی دوم و در تاریخ ۱۰ ژوئن سال ۱۹۶۴ میلادی نخستین همایش جهانی صنایع دستی با شرکت نمایندگان بیش از ۴۰ کشور جهان در نیویورک برگزار شد و در قطعنامه پایانی آن تأسیس شورای جهانی صنایع دستی به عنوان یک نهاد وابسته تصویب شد.

این شورا با هدف تشویق، کمک و راهنمایی صنعتگران دستی و بالا بردن سطح اطلاعات تخصصی و حرفه‌ای آن‌ها با توجه به زمینه‌های متفاوت فرهنگی موجود در هر یک از کشور‌های عضو، حفظ و تقویت صنایع دستی و تجلی آن به صورت رکن عمده‌ای از حیات فرهنگی ملت‌ها و ایجاد همبستگی میان صنعتگران دستی سراسر جهان تشکیل شد و کشور ما نیز از سال ۱۳۴۷ هجری شمسی مصادف با ۱۹۶۸ میلادی به عضویت این شورا درآمد.

سالروز برگزاری نخستین همایش جهانی صنایع دستی به عنوان روز جهانی صنایع دستی شناخته می‌شود. ما نیز در این گزارش به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی صنایع دستی به سراغ هنرمندان صنایع دستی کشورمان رفتیم تا از آن‌ها بپرسیم که به نظرشان اهداف اولیه شکل‌گیری شورای جهانی صنایع دستی تا چه اندازه در کشور ما تحقق پیدا کرده است.

لوئیز دلجو، یکی دیگر از هنرمندان صنایع دستی کشورمان که در بخش مشبک و فلز فعالیت می‌کند، در خصوص میزان تحقق اهداف اولیه شورای جهانی صنایع دستی در کشورمان گفت:در ایران آنچنان که باید به صنایع دستی بها داده نشده است و کشور ما در زمینه ایجاد همبستگی میان هنرمندان صنایع دستی سراسر جهان در چند سال اخیر ارتباط چندانی میان هنرمندان صنایع دستی سراسر جهان ایجاد نکرده، اما راهی را برای هنرمندان صنایع دستی ایران باز کرده است که در برخی از نمایشگاه‌های صنایع دستی خارج از کشور با هزینه خودشان شرکت کنند که قبلا این هم نبود.

وی افزود:متأسفانه در سال‌های اخیر نه تنها فرهنگ ما از طریق صنایع دستی به مردم کشور‌های دیگر معرفی نشده است بلکه بدتر هم شده است و به جای اینکه فرهنگمان را از طریق صنایع دستی به کشور‌های دیگر معرفی کنیم، فرهنگ پاکستانی، چینی و هندی را در کشورمان رواج می‌دهیم و به صنایع دستی آنها بها می‌دهیم. امروز متأسفانه در تمام نمایشگاه‌های صنایع دستی کشورمان بیشتر از آنکه صنایع دستی ایرانی ببینیم، محصولات چینی، هندی و پاکستانی می‌بینیم.

این هنرمند صنایع دستی خاطرنشان کرد:در زمینه آشنایی هنرمندان با اطلاعات تخصصی نیز نسبت به سال‌های گذشته حرکتی شده که هنرمندان می‌توانند در نمایشگاه‌های خارجی شرکت کنند. هر از گاهی هم سمینار‌ها و همایش‌هایی با هدف آشنایی هنرمندان با بازرگانی و فروش کالا برگزار می‌شود البته این امر نسبت به سال‌های گذشته امیدوارکننده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

صنایع دستی کرمانشاه

نمایشگاه سراسری صنایع دستی در کرمانشاه

یازدهمین نمایشگاه سراسری و تخصصی صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران عصر سه شنبه با حضور فرماندار کرمانشاه، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و جمعی از مسئولان در محل برپایی نمایشگاه های استان در بوستان شاهد کرمانشاه آغاز به کار کرد.

۲ نظرات

1. سلام.ممنون .خیلی خوب بود.از دست اندرکاران وبسایت به این خوبی سپاسگزارم